Wie ben ik

De weg naar jezelf

  • Zorg voor lichaam en geest
  • Unieke vorm van coaching en begeleiding
  • Therapeutisch inzicht
  • De kracht van zelfgenezing

Wie ben ik

Afbeelding bij Wie ben ik
Ik ben er voor jou!

Wie ben ik

Mijn naam is Sylvia van Tilburg- van Leeuwen, 49 jaar, therapeut en eigenaar van Praktijk RAAQ! Ik ben getrouwd en moeder van twee kinderen.

Door mijn burn-out in 2013-2014 en de professionele begeleiding die ik hierbij kreeg van zowel de reguliere als de alternatieve zorg ben ik me meer gaan interesseren voor het zelfgenezingsproces van lichaam en geest. Door de alternatieve behandelingen ben ik me meer bewust geworden van mijn lichaam, gevoel, gedrag en handelingen. De lichamelijke en emotionele signalen wuifde ik altijd weg. Er was geen balans in mijn leven. Door het proces met mezelf aan te gaan is het mij gelukt te herstellen. Ik heb weer de levensenergie die ik kwijt was.

Dit hele proces heeft mij geïnspireerd om mijn passie voor "aanraking" te ontdekken en verder vorm te geven, om uiteindelijk aan de slag te gaan als integraal lichaamstherapeut. Ik wil graag mensen inspireren en motiveren om weer in hun kracht te komen. Door aanraking bereiken dat mensen de verbinding durven aangaan met dat wat ze raakt. Dat is toch het mooiste wat er is!

Achtergrond en opleidingen

21 jaar ben ik bij de Rabobankorganisatie werkzaam geweest. Als coach en teamleider vond ik het al belangrijk om de mens centraal te stellen. Tijdens die jaren ben ik me blijven ontwikkelen en heb ik diverse opleidingen gevolgd.

In 2014 ben ik gestart met de 3-jarige HBO opleiding tot integraal lichaamstherapeut. Het eerste jaar stond in het teken van opleiding tot vitaliteitsmasseur, het tweede jaar in het teken van opleiding tot energetisch masseur en het derde jaar in het teken van opleiding tot integraal lichaamstherapeut. Deze erkende 3-jarige HBO-opleiding heb ik in november 2017 positief afgerond.

Daarnaast heb ik in 2017 de HBO-opleiding medische en psychosociale basiskennis positief afgerond, waarmee ik voldoe aan de PLATO-eisen zoals deze per 1 januari 2017 gelden voor mij als natuurkundig therapeut. Deze opleiding maakt het mogelijk mij aan te sluiten bij een erkende beroepsvereniging, zodat mijn cliënten de behandeling (gedeeltelijk) vergoed kunnen krijgen via hun aanvullende zorgverzekering. Vanaf juli 2018 ben ik aangesloten bij de beroepsvereniging het FAGT en de koepelorganisatie RBCZ.

Om me integraal verder te ontwikkelen op het lichaam, heb ik  me laten inspireren dat in de voeten bepaalde reflexzones aanwezig zijn, die corresponderen met de orgnanen in het lichaam. Een wereld ging voor mij open. Met de voorbeelden en de successen die hiermee behaald zijn, triggerde het mij om ook deze expertise eigen te maken. In 2019  heb ik me aangemeld bij  Total Health Opleidingen voor de 3 jarige HBO Voetreflex Plus therapie. De plus staat voor kennis en vaardigheiden en technieken opdoen volgens de traditionele chinese geneeswijze. De combinatie  tussen de Westerse Natuurgeneeskunde en de Chinese Natuurgeneeskunde,  maakt de Voetreflextherapie nog inzichtelijker, begrijpelijker en resultaatgerichter. Deze opleiding heb ik in juni 2022 met succes afgerond. Daarnaast laat ik me ieder jaar bijscholen op het gebied van vakkennis en medische basiskennis.

Wel is het me zeer duidelijk geworden dat deze vorm van therapie geen vervanging is van de reguliere geneeskunde, maar juiste een aanvulling die complementair aansluit bij de reguliere geneeskunde. 

 

Opleiding:

2022-2023 Cranio Sacraal therapie basis en verdieping, certificaat ja Total Health Opleidingen

2019-2022: HBO Voetreflex Therapeut Plus 3 jarige opleiding, diploma  Total Health Opleidingen

2017  HBO MBK: Medische en psychosociale basiskennis, diploma , Total Health Opleidingen

2014-2017 HBO Therapeut Integrale lichaamsmassage 3 jarige opleiding, diploma, Sonnevelt Opleidingen

 

 

Bijscholing

2017-2023 diverse bijscholingen (gedaan) om enerzijds mijn vakkennis op peil te houden, anderzijds om me verder te verdiepen in het vakgebied. 

 

 

 

Praktijk RAAQ nieuwsbrief

Blijf op de hoogte