Wie ben ik

De weg naar jezelf

  • Zorg voor lichaam en geest
  • Unieke vorm van coaching en begeleiding
  • Therapeutisch inzicht
  • De kracht van zelfgenezing

Wie ben ik

Afbeelding bij Wie ben ik
Ik ben er voor jou!

Wie ben ik

Mijn naam is Sylvia van Tilburg- van Leeuwen, 45 jaar, therapeut en eigenaar van Praktijk RAAQ! Ik ben getrouwd en moeder van twee kinderen.

Door mijn burn-out in 2013-2014 en de professionele begeleiding die ik hierbij kreeg van zowel de reguliere als de alternatieve zorg ben ik me meer gaan interesseren voor het zelfgenezingsproces van lichaam en geest. Door de alternatieve behandelingen ben ik me meer bewust geworden van mijn lichaam, gevoel, gedrag en handelingen. De lichamelijke en emotionele signalen wuifde ik altijd weg. Er was geen balans in mijn leven. Door het proces met mezelf aan te gaan is het mij gelukt te herstellen. Ik heb weer de levensenergie die ik kwijt was.

Dit hele proces heeft mij geïnspireerd om mijn passie voor "aanraking" te ontdekken en verder vorm te geven, om uiteindelijk aan de slag te gaan als integraal lichaamstherapeut. Ik wil graag mensen inspireren en motiveren om weer in hun kracht te komen. Door aanraking bereiken dat mensen de verbinding durven aangaan met dat wat ze raakt. Dat is toch het mooiste wat er is!

Achtergrond en opleidingen

21 jaar ben ik bij de Rabobankorganisatie werkzaam geweest. Als coach en teamleider vond ik het al belangrijk om de mens centraal te stellen. Tijdens die jaren ben ik me blijven ontwikkelen en heb ik diverse opleidingen gevolgd.

In 2014 ben ik gestart met de 3-jarige HBO opleiding tot integraal lichaamstherapeut. Het eerste jaar stond in het teken van opleiding tot vitaliteitsmasseur, het tweede jaar in het teken van opleiding tot energetisch masseur en het derde jaar in het teken van opleiding tot integraal lichaamstherapeut. Deze erkende 3-jarige HBO-opleiding heb ik in november 2017 positief afgerond.

Daarnaast heb ik in 2017 de HBO-opleiding medische en psychosociale basiskennis positief afgerond, waarmee ik voldoe aan de PLATO-eisen zoals deze per 1 januari 2017 gelden voor mij als natuurkundig therapeut. Deze opleiding maakt het mogelijk mij aan te sluiten bij een erkende beroepsvereniging, zodat mijn cliënten de behandeling (gedeeltelijk) vergoed kunnen krijgen via hun aanvullende zorgverzekering. Vanaf juli 2018 ben ik aangesloten bij de beroepsvereniging het FAGT en de koepelorganisatie RBCZ.

 

Opleiding

2019-2022: HBO Voetreflex Therapeut Plus 3 jarige opleiding

juni 2020: eerste jaar Voetreflex positief afgerond.

Bijscholing

2018 - mei: Effect van chronische stress op je lijf - Total Health

 

 

 

Praktijk RAAQ nieuwsbrief

Blijf op de hoogte